Отдел Читални

Читалня „Хуманитарни науки, периодични издания и МБЗ" Предлага на своите читатели свободен достъп до богата колекция от справочници, енциклопедии, наръчници, научни и библиографски издания, периодика.

Тук могат да се използват и електронните бази данни на библиотеката: каталози и картотеки, Интернет. На читателите е осигурена и възможност за междубиблиотечно книгозаемане. По заявка се извършват писмени библиографски справки.
Библиотечни специалисти:

Марияна Стефанова – библиотекар

Даниела Първанова – библиотекар

тел.084/ 627 317; GSM: 0878643961; e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Читалня „Чужди езици. Приложни и точни науки"
От 1999 г. е обособен фондът на чуждоезиковата читалня, който постоянно се обогатява с книжни и нетрадиционни носители на информация. През 2007г., с подкрепата на Посолството на САЩ в България към читалнята е създаден American corner , който съдържа колекция от справочници, енциклопедии и специализирана литература запознаваща читателите с историята, културата и обществения живот на САЩ. В същата читална зала е разположен и Обществен информационен център с обособени потребителски места, с достъп до електронните бази данни на библиотеката, безплатен Интернет и електронен вариант на АПИС закони.
Библиотечни специалисти:

Мая Петрова- библиотекар

e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

UNDP
Сайтът е изработен с финансиране от UNDP по програма „Глоб@лни библиотеки – България”
Грантова схема за финансиране на иновативни проекти – 2013.
Global LIb