Отдел Краезнание

Отдел "Краезнание" комплектува, съхранява и предоставя на потребителите документи за историята и развитието на Разградския край.

Във фонда на отдела са включени колекциите: Краеведска литература, Книги с автограф, Редки и ценни издания. Организираните специализирани колекции са база за развитие на библиографската краеведска дейност. Библиотеката поддържа пълен архив на местния печат. Богата е краеведската колекция- 2700 документи, свързани с град Разград и региона. В отдел "Краезнание" се поддържа традиционна картотека на краеведските издания, топографска картотека, картотека Персоналия на дейци на културата и местни патрийни дейци, литературоведска картотека, каротека юбилейни вестници, картотека на аналитично разкрити статии от периодичния печат. От 1999 г. съществува и се попълва електронна база данни Краезнание. Достъп - тук. Над 50 000 материали в обособения специализиран отдел „Краезнание” разкриват историята и настоящето на родния край, местните традиционни обичаи на различните етнически и етнографски групи в региона.
Галя Ралева - библиотекар
GSM 0878643953; e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

UNDP
Сайтът е изработен с финансиране от UNDP по програма „Глоб@лни библиотеки – България”
Грантова схема за финансиране на иновативни проекти – 2013.
Global LIb